Dieta vegetariană

Diete vegetariene

Nu [3] Alte practici dietetice asociate frecvent cu vegetarianismul[ modificare modificare sursă ] Fructarianismul este dieta constituită numai din fructe, nuci, semințe și alte produse de la plante, care pot fi recoltate fără a răni planta.

Apivegetarianismul este dieta constituită numai din produse vegetale și Miere.

Dieta vegetariana: cum sa previi carentele nutritionale

Vegetarianismul Su a originat din Hinduismexclude toate produsele animale, precum și legumele rău-mirositoare: ceapausturoiul, prazul sau șalot. Dietă macrobiotică este un regim din cereale și fasole. Nu toate macrobioticele sunt vegetariene, unele conțin pește. Veganismul crud este o dietă din diete vegetariene, nuci, semințe și legume proaspete, nepreparate.

Regimul veganistic : pe când veganii nu folosesc deloc produse animale, cei care urmează acest diete vegetariene își limitează vegetarianismul la perioada de timp în care țin Sunt atât de disperat să slăbesc de slăbire.

Vegetarienii care mănâncă ouă le preferă pe cele din piața țărănească și nu cele de la fermele industriale din motive etice.

diete vegetariene regim de slabit cu ciorbe

Diete semi-vegetariene[ modificare modificare sursă ] Aceste diete sunt pe baza celei vegetariene, dar permit consumarea produselor non-vegetariene. Pescetarianism : Exclude toate cărnurile, exceptând peștele, stridiile și crustaceele. Pollotarianism : Elimină tot în afară de mezeluri și carne de pasăre.

Flexitarianism : Dietă în special din alimente vegetariene, care permit excepții ocazionale. Dacă ar fi să fiu propriul meu bucătar, aș deveni inevitabil vegetarian — F. A spune unui vegetarian sănătos că dieta sa nu este de același fel cu nevoile naturii sale.

Sample Product

Istorie[ modificare modificare sursă ] Cină vegetariană din Coreea Primele registre ale vegetarianismului ca și concept și practică, printre un număr considerabil de oameni, sunt din India antică [10] și antica civilizație greacă în Sudul Italiei și în Grecia în secolul al VI-lea î. Urmând creștinarea Imperiului Roman în antichitate, vegetarianismul a dispărut practic din Europa.

Dieta vegetariană: argumente pro și contra

Uniunea Vegetariană Internațională, o uniune a societăților naționale, și-a pus bazele în În Vest, popularitatea vegetarianismului a crescut prin secolul al XX-lea ca rezultatul interesului față de nutriție, etică și, mai recent, economie și ecologie. Vegetarianismul este considerat a fi o dietă sănătoasă și viabilă.

Dietele care sunt bogate in legume, fructe si alte alimente vegetale cum ar fi leguminoasele sau cerealele ofera o multime de nutrienti, inclusiv antioxidanti si fitonutrienti, cum ar fi flavonoide, resveratrol, quercetin, beta-caroten si multe alte vitamine vitale, cum ar fi vitaminele C, E si A diete vegetariene, dar si minerale, cum ar fi mangan sau fosfor si electroliti precum potasiul si magneziul. O dieta bogata in nutrienti este benefica pentru diete vegetariene intestinului, stimularea imunitatii si lupta impotriva bolilor, incetinirea efectelor imbatranirii si protejarea impotriva cancerului si bolilor de inima. Sprijina sanatatea inimii Alimentatia vegetariana ofera ajutor in reducerea inflamatiilor, o cauza principala a bolilor de inima si, de asemenea, furnizeaza fibre dietetice.

Aceste diete ajută la menținerea greutății corpului sub control și reduce astfel riscul de boală la inimă sau osteoporoză. Carnea roșie, în particular, s-a descoperit a fi direct asociată cu creșterea dramatică a riscului de cancer la plămân, esofag, ficat și colon.

6 tipuri de diete vegetariene

Diete vegetariene Dietetică Americană și Dieticienii Canadei a afirmat că un regim vegetarian contribuie cu numerose beneficii nutriționale, incluzând nivele scăzute de grăsime saturată, colesterol, nivele mai mari de carbohidrați, fibre, magneziupotasiuși antioxidanți precum vitamina C și E.

Din cercetări clinice preliminare a reieșit că veganii au un risc mai mic de de boală de inimă ischemică, hipertensiune, diabet tip 2 și obezitate. Veganii pot avea insuficiență de vitamina B și calciu diete vegetariene nu mănâncă destule alimente precum verdețuri, plante frunzoase sau tofu.

diete vegetariene dieta slabeste 1 kg pe zi

Nivele crescute de fibră, acid folicvitamina C și E și magneziuprecum și consumarea scăzută în grăsimi diete vegetariene sunt toate beneficii ale dietei vegetariene. Proteine[ modificare modificare sursă ] Consumarea de proteine la dietele vegetariene este doar cu puțin mai scăzută decât în cea care include carnea, dar poate îndeplini cerințele zilnice pentru orice persoană, chiar și atleți. Studiile făcute de Universitatea Harvard precum și alte studii făcute în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă și câteva țări europene au arătat că dietele vegetariene contribuie cu mai mult decât necesarul de proteine atâta timp cât o varietate de plante sunt valabile și consumate.

 • Cum culturistii ard burta gras
 • Scaderea in greutate
 • Are miros de grasime arzatoare
 • Diete vegetariene | Dieta vegetariana | Tipuri de diete vegetariene
 • Despre nutritie Dietele vegetariene si vegane devin din ce in ce mai populare in randul adultilor, dar si un numar crescut de copii si adolescenti adopta aceasta alimentatie.

Pe când produsele lactate și ouăle asigură surse complete pentru lacto-ovo vegetarieni, singurele surse vegetale cu cantități semnificative din toate cele opt tipuri de amino acizi esențiali sunt soia, semințele de cânepă, amarant, hrișcă.

Nu este imperativ, totuși, a obține proteine din aceste surse - diete vegetariene acizii necesari pot fi de asemenea obținuți prin mâncarea de o varietate de plante complementare, care în combinație asigură toți amino acizii esențiali ex. O consumare variată de asemena surse poate fi adecvată. Fier[ modificare modificare sursă ] Dietele vegetariene conțin în mod tipic nivel de fier similar cu cele non-vegetariene, dar acestea au biovalabilitate scăzută față de fierul din surse de carne.

Meniu de navigare

Printre mâncărurile vegetariene bogate în fier se includ: fasolele negre, acaju, linte, ovăz, stafide, păstăi, boabe de soia, câteva cereale, semințe de floarea-soareluisos de tomate, pâine de grâu etc.

Dietele vegane sunt, de obicei, mai bogate în fier deoarece produsele lactate sunt scăzute în acest domeniu.

diete vegetariene cum să slăbesc în intestinul meu

Deficiența de fier este mai comună la femeile și copiii vegetarieni decât la consumatorii de carne, dar anemia cauzată de această deficiență este rară. Calciu[ modificare modificare sursă ] Masă vegetariană servită în avion Nivelul de calciu consumat de vegetarieni este identic cu cel al non-vegetarienilor.

Totuși, procesul de mineralizare a oaselor se atașează de veganii care nu consumă destule verdețuri frunzoase, ce sunt abundente în calciu. Vitamina B12[ modificare modificare sursă ] Plantele nu sunt în general surse eficiente de vitamina B12, dar vegetarienii o pot obține prin produse lactate, ouă, fructe uscate sau suplimente alimentare. Din moment ce corpul uman conservă B12 și o refolosește fără să distrugă diete vegetariene, evidențe clinice asupra deficienței de B12 nu sunt comune.

Meniu cont utilizator

Corpul poate păstra cantități de vitamină până la 30 de ani fără să fie necesară aprovizionarea. Recomandarea de diete vegetariene lua suplimente a fost pusă sub semnul întrebării de către studii ce arată că B12 exogen intervine în absorbția corespunzătoare a acestei vitamine în forma sa naturală.

Numărul de studii asupra B12 a crescut în ultimii ani, iar cercetătorii de la Universitatea Hiroshima au creat metode de a crește plante bogate în această vitamină. Lipsa acestei vitamine afectează în cele din urmă creierul, mai ales la copii; asta s-a întâmplat în anii '70 când Adelbert Nelissen, liderul unei secte, a convins părinții unor copii să-i alimenteze exclusiv macrobiotic-veganistic. Copiii au fost malnutriți și nu s-au mai recuperat; ca adolescenți ei aveau creiere care funcționau prost.

Katan, 6 mei Eetfabels uit de oorlog Nu există vreo plantă care să fie sursă de încredere pentru vitamina B Acizi grași[ modificare modificare sursă ] Dieta vegetariană nu include peștele — o sursă majoră de acizi grași Omega 3, deși există unele surse pe bază de plante, precum soia, nuci, semințe de dovleac dar mai ales semințe de cânepă și in.

diete vegetariene cum să piardă în greutate cu boala crohn

Mâncăruri din plante aprovizionează cu acid alpha-linoleic, dar nu și acizii grași n-3 EPA și DHA, care pot fi găsiți în cantități mici în ouă sau produse lactate.

Pe când consecințele acestei deficiențe nu sunt cunoscute, este improbabil ca suplimentele cu acid alpha-linoleic să mărească semnificativ nivelurile.

De ce să urmezi o dietă vegetariană?

Suplimentele conțin extracte de alge de mare. Algele întregi nu sunt bune, deoarece nivelul lor ridicat de iod limitează cantitatea în care pot fi consumate în siguranță.

diete vegetariene este ceaiul slăbit rău pentru tine

Totuși, unele alge precum spirulina sunt bune surse de acid gamma-linoleic, acid alpha-linoleic, acid linoleic și alți acizi. Longevitate[ modificare modificare sursă ] Alimente vegetariene Un metastudiu din [19] a comparat șase studii majore din țările vestice. Când studiul și-a făcut cea mai bună estimare a ratei mortalității pentru vegetarieni, considerând factorii necesari, aceasta s-a dovedit a fi 0, Cercetătorii au descoperit că stilurile de viață diferite pot influența durata vieții cu până la 10 ani.

Cinci din cinci sondaje au concluzionat că adulții care urmează o dietă săracă în carne, bogată în plante își descresc semnificativ riscurile mortalității, relativ cu alte diete. Statistic vorbind, în Europa durata vieții este mai mare în sudul Franțeiunde se urmează o dietă diete vegetariene săracă în carne cu multe plante, decât în nordul Franței, unde o dietă bogată în carne este comună.

 • Capsula slim british pharma pareri
 • Sfaturi uriașe de slăbit
 • Sloganuri de slăbire
 • Deficiente in dieta vegetariana | irishost.ro
 • Acest articol trece în revistă 6 variante ale dietei vegetariene, inclusiv ce alimente să includă și să evite în fiecare.

Un studiu al Instituitului de Medicină Preventivă și Clinică a urmărit viața a 19 subiecți vegetarieni lacto-ovo și 19 omnivori recrutați din aceeași regiune. S-a constatat că lacto-ovo vegetarienii au un nivel semnificativ diete vegetariene mare de plasmă carboximetilisină și endoproduși avansați glicemici decât omnivorii.

 1. Cu exceptia vitaminei B12, pe care trebuie s-o iei din suplimente, ceilalti nutrienti de mai sus iti pot fi asigurati si din vegetale, combinate intre ele.
 2. Mini-ghid pentru o dieta vegetariana echilibrata – Băcănia Naturistă
 3. Slabire padure va
 4. Cei mai mulți evită de asemenea și mierea de albine.
 5. Vegetarianism - Wikipedia
 6. Index Dieta Dieta vegetariană Să adopți un regim vegetarian sănătos nu înseamnă doar să renunți la carne, lapte și ouă.

Aceste nivele mari joacă o funcție importantă în rolul advers procesului de îmbătrânire, sclerozei arteriale, diabetului și căderii renale cronice. Consumul fructozei este mai mare la vegetarieni. Cea mai recentă epidemie de E. Se crede că acest tip a evoluat în intestinele vitelor hrănite cu cereale din fermele mari industriale [32]. Pe aceste ferme grânele sunt folosite ca mâncare pentru vite deoarece conțin nutriente. Un efect secundar este creșterea nivelului acidic din stomac - iar în acest acid letalul OH7 prosperă.

Lista celor mai populare tipuri de diete vegetariene.

Înun articol al Journal of Dairy Science rom. În același articol, a fost relevat că la vacile ce li se schimbă dieta de la grâne la furaj, în 5 zile, abundența Oului descrește cu de de ori. Dar până când asemenea diete vegetariene sunt făcute, sursa multor epidemii de E. Restaurant coreean vegetarian Este mai probabil ca, decât să schimbe modul de retete dieta disociata pe mese a vitelor de pe fermele industriale, să fie presiune să se găsească soluții tehnologice precum iradierea mâncării, planuri pentru HACCP, sau pur și simplu gătirea mai îndelungată diete vegetariene cărnii.

diete vegetariene pret ceai sicuro slim

Bacteria poate fi diete vegetariene și de la mâncarea contaminată de excremente. Recentul caz de spanac și ceapă cu E. Înunele persoane care au consumat salată ambalată au diete vegetariene infectați cu E. De fapt, epidemiile de E. Alte îngrijorări asupra alimentației[ modificare modificare sursă ] Variate îngrijorări asupra siguranței dată de alimentele de origine animală au dus la creșterea numărului de persoane ce aleg o dietă semi-vegetariană.

Conform numeroaselor organizații, boala Creutzfeldt-Jakob la oameni este strâns legată de expunerea la agentul BSE, care a fost găsit în carnea de vită.